lördag 30 januari 2010

Månadsbild Januari

Tänkte försöka samla bilder över rabatten jag gjorde sommaren 2008 i form av en bild varje månad. Kanske jag genom det här får de saker som ska göras i den gjorda... Fotspåren är mina för att pulsa ut och mata fåglarna. En underbart vacker dag, solen skiner på den vita snön...
Ha en mysig lördag
kramar Karin

fredag 29 januari 2010

Fredagskväll = Taco!

Jag gissar att vi inte är den enda barnfamiljen som gillar Tacos på fredagskvällen... Brasan är tänd i kakelugnen och snart är hela familjen hemma på plats. Kuddarna ovan: den undre har min farfar broderat och den övre har mamma sytt.

I helgen får vi besök av både min och makens bröder med familjer, till middag får de då köttfärslimpa och semlor till efterrätt. Äntligen tror jag att jag och svägerskan ska kunna ta oss till Smultrongården, hittills har svågern inte lyckats komma hit i tid så vi har kunnat komma dit... är det en medveten strategi tro?! ;-)

Ute lyser lyktorna i den tysta snön. Det är fantastiskt vackert ute och jag hoppas kunna ta mig ut med kameran i helgen, för vem vet när nästa riktiga vinter kommer?
Må så gott
/Karin
torsdag 28 januari 2010

Scrapbook


(foto: creativeclub)
Fick ett välkomstpaket från Creativeclub och tog ytterligare ett paket. För mig som inte provat på att scrappa tidigare tycker jag att det är ett bra koncept. Igår lyckades jag få barnen att vilja prova. Vi började varsitt papper om dem där de fick beskriva sig nu. Tanken är sedan att följa exemplet i tidningen nedan och göra ett där de får gissa hur de är om 10 år. Dottern som är 9 år började spåna hejvilt medans 6-årige sonen tyckte det var svårt att gissa så.
Om inte annat var det roligt att sitta och fundera på vad de är bra på och hur de är som personer. Inte svårt att hitta positiva omdömen och det fick mig att inse hur dålig man är ibland på att säga det till dem.
Nu är det dags att lägga dem och ge dem en extra kram...
må så gott
/Karintisdag 26 januari 2010

Tack!

Tusen tack! Jag fick en award från Åse som har bloggen Limetwig. Med den följde att man skulle avslöja 7 saker om sig själv och ge den till 7 bloggare igen. Många har den och jag läser alltför många för att kunna välja ut bara sju stycken att ge den till så jag ger den till ALLA som läser här. Inte helt korrekt kanske men...
Nåja, sju saker om mig då?
Tja, kanske:
1. Nörd när jag fått något intresse, just nu på våren är det BARA trädgård i huvudet, mao rätt enkelspårig
2. Pratig och sprallig i jobbet och med dem jag känner, rätt blyg i andra sammanhang (även om ingen tror mig)
3. Älskar choklad, på bredden och tvären, bredden blir det mest av iallafall så det syns...
4. Är så lycklig för min nya kamera, det är perfekt att blogga för då får man komma på nya sätt att ta kort och öva sig på
5. (Borde ha kommit först) Älskar familjen förståss!
6. Men gillar ensamhet också, försöker fortfarande hitta ett bra forum för det
7. Ska ALDRIG bo någonstans mer där jag inte kan tända en brasa. Kommer att bli en hemsk boende på äldreboendet senare i livet, -Den där Karin, hon tänder på allt hon hittar så göm tändstickorna? är det första alla vikarier kommer att få höra när de börjar jobba på det boende som jag är på...

Förstår inte datummärkningen på bloggen, kl är strax efter 6 på tisdagsmorgonen men det står väl som måndagsinlägg kan jag tro?!

Må så gott
/Karin

måndag 25 januari 2010

Det är måndag morgon och mitt huvud känns så tungt...


... så sjöng han, var det Povel? En intensiv och rolig helg har det varit med både middagsgäster och träff med nya bekantskaper. Igår var vi hemma hos en kusin till mamma som släktforskat en del, vi lyssnade på skrönor och sanningar om släkten tillbaka till slutet av 1700-talet. Jag tycker det är så kul att min mamma tagit tag i att reda ut en del av det som man nu kan veta om människorna i släkten, samt att sätta namn på en del av de foton som finns i gamla album. Ska bli spännande att läsa när hon är klar.
Käre maken kom hem med nya tulpaner i fredags, men jag var bara tvungen att försöka ta kort på de gamla för de fick en intensiv färg när de vissnade.
Jo, så har jag sovit ut i helgen också och det kan ju vara därför som huvudet känns så tungt idag...
Ha en härlig måndag!
/Karin

lördag 23 januari 2010

Kan inte sova...


andra morgonen nu som jag vaknat och börjat tänka vid halv tre tiden. Sedan är det kört! Alltså jag tänker inte på något jobbigt eller viktigt utan på allt mellan himmel och jord och kan bara inte somna om. Så nu sitter jag här och surfar runt i internetvärlden. Hittade en sida med bilder, vad sägs om denna att ge bort på Alla hjärtans dag? Finns en rad att fylla i namnet på sin käre/a. Fanns annat smått och gott där också så ta en titt här.
En del av grubblerierna är om växthuset såklart. Har en vision, maken bleknade betänkligt när han såg och hörde om den och undrade om jag hade tänkt att vi skulle hinna jobba också...
så imorse har jag naggat på visionen och tänkt att om vi börjar såhär, så kanske vi kan bygga ut sedan...
Här är platsen iallafall. Helt klart är att om man har så stor tomt som vi har man flera platser att välja på men jag är inte säker på om det är bra eller ej. Kortet är från 2007 när jag hade försökt skapa en pion och rosengård. Nu med facit i hand så är rabatterna för smala, gräsmattan envisas med att växa in i dem, allmän svårskött och bänken är fortfarande inte renoverad...

Så rabatterna ska bort, växthuset i den naggade versionen får stå ungefär vid bänken och rosorna och pionerna ska få bli en större rabatt mitt framför ingången. I drömvisionen byggs detta ut till en ordentlig köksträdgård också med staket för vi har råddjur, en hind som brukar låta sina kid växa upp på mina kärleksört... Så runt pion och rosrabatten måste jag ha någon form av buxbomliknande häck (men tåligare och helst inte råddjursmat) för att få ha rosenknopparna ifred. Precis till vänster om bilden står ett äppelträd och där vill jag bygga en bänk runt trädet, jag inbillar mig att jag ska ha tid att sitta och njuta av utsikten och doften en eller annan stund...
Jag vet, jag borde sova istället...
kram Karin

torsdag 21 januari 2010

Var inne en stund på biblioteket på lunchen


Jobbar på sjukhuset och patientbiblioteket här är kanon, kopplat till stadsbiblioteket och världens mest hjälpsamma personal. Bläddrade runt lite och fastnade för bilden på boken ovan. Skulle bara skumma lite men var tvungen att låna hem den. Äntligen nytt år med årets trädgårdsdrömmar. En helt fantastisk bok med inspiration om hur de byggt upp sin trädgård från ingenting typ.
Mina förhoppningar om året är ju en rabatt som jag tidigare nämt och sedan när jag drömmen om ett växthus. Fick kontoutdraget från sparkontot och inser att jag nog skulle ha råd att köpa mig ett sådan iår. Drömmen är naturligtvis ett lite engelskt,vackert i trä, spröjs typ Tyras. Men samtidigt måste jag vara realist och inse att tiden inte räcker till att vårda ett sådant utan ett i alluminium, kanske på en vitkalkad lecablockssockel med stenbeläggning och en rosenträdgård framför kan bli nog så fint.
Nu diskuterar vi då här hemma, hur stort ska det vara?- 10kvm tycker jag. Kan man tänka sig ett begagnat? Är inte rädd för jobbet att snygga till men går det verkligen att demontera och sätta upp igen så det blir bra? Har sett växthus annars som inte är så dyra men vad är viktigt att tänka på? Har du några tankar och ideér så skriv dem gärna så lovar jag visa hur det går sedan...
Ja, just det växthuset ska räcka till tomat och gurkodling, lite paprika, chili men också ha en mysig sittplats för morgonkoppen kaffe...
Må så gott, nu ska jag titta in hos några av er för det har blivit åtsidosatt ett tag...
/Karin

måndag 18 januari 2010

Ny vecka efter grå helg


Så börjar veckan igen efter en väldigt grå helg. Tur att snön ligger så man iallafall får lite ljus när man är ute. Fick med barnen på promenad igår tack vare en ipod och en mp3spelare. Sonen gick och fnissade när han lyssnade på sagan om dagspöket i öronen (de är inte mycket för att promenera annars). I fredags var det tulpanens dag och jag fångade en av de sista buketterna på affären, den såg så liten och ynklig ut men hej vad det ändrade sig. Man ska inte alltid dömma hunden efter håren eller hur är det man säger?
Må så gott och ha en bra måndag!
/Karin

fredag 15 januari 2010

Rea

Visserligen är det jätteskönt att ha kastat ut julen, men...
Var på ICA igår och skulle handla frukt, de hade stor rea på blandade ting och bland annat hittade jag dessa kökshanddukar för 8 kr/styck. Tänkte att det kommer en jul igen, de kan bli tabletter om man delar dem eller servetter.. eller har du en annan idé? Fanns även i vitt och rött... kanske borde lägga fler på lager?
Ute är det inte alls lika kallt längre men vackert, tog det här kortet på snön på uteplatsen imorse när jag hämtade tidningen.
Jobbar kort dag idag, bara till 12.45, det är härligt med mycket av fredagen ledigt, helgen blir längre helt klart. Hoppas på fint väder så jag kan fortsätta leka med kameran och promenera.
Må så gott
/Karintorsdag 14 januari 2010

Min datahörna

Tänkte visa datahörnan där jag sitter och läser era sidor. Tänk det tar ju aldrig slut, börjar man titta runt kan man läsa och inspireras precis hur mycket som helst. Vårt "bibliotek" gjorde vi förra vintern. Rummet är ett genomgångsrum mellan köket och resten av huset. Bokhyllorna är vanliga Billy som innan var björkfärgade och som nu klädda med pärlspontsplattor och lister målats vita. Skrivbordet byggde maken av spånplatta för att det skulle passa. Rummet har fönster och dörrar åt två håll så tyvärr blev det inte så många bokhyllor som egentligen behövs. Fotöljerna är sköna och bordet med labyrintspelet köptes på auktion.
Hjärtat på bilden nedan köptes på Min Skattkammare och fåret längs ned är gjort av frigolit och tidningspapper...
Det blev ett ordentligt lyft för rummet dit man nu gärna går och stannar kvar. Vad kan det bero på? Stämningen eller datorerna med er bloggare? ;-)


onsdag 13 januari 2010

Drömmar...


Nu börjar erbjudanden om fröbeställningar trilla in. Fick erbjudande från Odla.nu och hittade den här bilden som verkligen lockade att odla lavendel! Tänk att gå förbi där och berusas av dess doft!
Var inne hos Lilla Blanka och blev inspirerad att än en gång leta kurs i Kalligrafi. Önskar jag kunde hitta en helgkurs i vår eller sommar. Har helt enkelt inte tid att gå en kväll i veckan eller en hel vecka mitt i sommaren. Är det någon som får syn på en sådan kurs någonstans i landet så skvallra gärna!
Idag är min lediga dag, ska lämna in bilen för oljebyte och passa på att hälsa på min svägerska och deras dotter för en långpromenad.
Ha en skön dag
/Karin

måndag 11 januari 2010

Vardag igen


Ja, nu är det som vanligt igen. Julen är ute, lite slingor lyser fortfarande utomhus men annars är gardinerna ljusa, dukarna minner om vår och barnen har börjat skolan igen. Igår började vi planera och barnen bestämde matsedel för veckan. I det här huset fungerar det bättre om de får vara med och hitta på maträtterna, dels blir vi duktigare när vi handlar och det blir inte lika mycket onödigt och ffa så äter de bättre och vi slipper höra så många: -Blä!!!
Missade att se ett nytt trädgårdsprogram ifredags men såg det nyss i SVT Play istället. Verkade min stil, iallafall i mina drömmar... De ska anlägga en ekologisk trädgård vid en pub i England. Väl värt att se! Titta in på Värdshusträdgården på fredagar 21.30 eller på play.
Ha en go´kväll
/Karin

lördag 9 januari 2010

det följer med

jobb när julen ska ut. Stryktvätt exempelvis. Bär många famnar ved när det är så kallt och försöker sedan njuta av brasan när jag gör det tråkigaste som finns...

Ha en bra dag

/Karin

fredag 8 januari 2010

Fredagkväll =taco!

Skönt med en mjukstart efter helgerna, bara jobbat torsdag och fredag. Ikväll blir det taco, gissningsvis är vi inte den enda barnfamiljen som äter det...
Ska fortsätta plocka undan julen imorgon och sätta upp det som fick respass för julpynt. På kroken i köket hänger under julen en ängel men nu kommer mangelbrädan åter upp. Arvegods efter min mormor men jag vet inte vem som gjort den och till vem. Gillar dock tanken på att någon lagt ned kärlek och tanke i ett bruksföremål.
Ha en trevlig helg!
/Karinonsdag 6 januari 2010

Hade hoppats...

... få bort julen idag, men.
Först frös vattnet... sedan startade inte bilen vi hämtade hem igår kväll... och sedan var det en tur och plocka upp papper jag tappat igår. Som tur var fick vi sedan åka till mamma och äta mat och umgås lite. Allt är igång just nu och jag hoppas verkligen inte det blir lika kallt inatt för då står vi med skägget i brevlådan imorgon.
Hade iallafall köpt tulpaner igår för att ta fram när det var städat och fint. Det är inte städat och fint men tulpanerna kom fram iallafall. När jag röjde i tvättstugan hittade jag krukor med tulpanlökar som jag satte i november, har ni sett... ! Ska bli spännande och se om de kommer upp ordentligt.
Imorgon är det vardag igen. Hoppas ni alla haft en bra trettondag!
/Karintisdag 5 januari 2010

Så vänder sig tankarna mot annat...

Trots att det är närmare -20 ute och uteplatsen är klädd i snö så behöver jag bara vända huvudet lite från dataskärmen så har jag dessa böcker strax bredvid. Javisst, så fort man får börja städa undan julen kommer tankar om vår, sommar, frösådd och först och främst väckning av Pelargoner. En månad kvar sedan får jag börja titta närmare på de stackarna som står lite varstans. Den här vintern har jag haft dem inne och några har torkat bort men några verkar stå ut lite till.
I förrgår frös vattenpumpen, turligt nog gick den att tina upp och sedan dess har vi inga problem med vattnet. Men, bredvid den står mina dalior och några pelargoner som jag försökte spara i källaren utan någon omsorg alls. SUCK! min gissning är att de dog där om inte förr. Men jag ska försöka väcka dem när det är dags... hoppet är det sista som överger en.
Hoppas ni har en bra dag, mitt boktips om Pelargoner är boken nedan. En fröjd för ögat och med mycket matnyttigt att läsa..
/Karin


söndag 3 januari 2010

Pysseltips, en luftballong

Som jag gjorde som julklapp. Det är helt enkelt en risplampa som jag klädde med tyg. Korgen är en korg för blomgrupp egentligen som jag fodrade och med limpistol fäste spetsen runt. Banden sydde jag på, hade tänkt ett tag göra ett tyg ovanpå ballongen som "nät" men hittade inget som passade.
Promenaden idag blev när det nästan var mörkt så det blev inte fulla 10000 steg idag... men med tanke på att vattnet frös inatt och vi nu med förra ägarens goda hjälp tinat upp det så känns det som en helt OK dag iallafall.
Nu är jag sugen på att ta ner julen. Kanske imorgon...
Må så gott
/Karin

lördag 2 januari 2010

Ingen promenad men...

Alltså, jag hade verkligen bestämt att jag inte skulle köra med dåliga ursäkter för att hoppa över promenaden. Jag menar, hur svårt kan det vara att ta en promenad varje dag? Hm, nåja imorgon iallafall. Dagen ägnade vi åt att skaffa en (för oss) ny bil istället för den som dog veckan före jul. Vi fick syn på en annons och sedan hade vi några möjliga som vi skrev ut från Blocket. Men det blev den från bilfirman. En av det utdöende släktet SAAB, kära nån man får väl passa på att ha en sådan nu innan den eran är helt förbi. Nej, men vi saknar faktiskt vår förra SAAB och kände att det passade oss i nuläget. Trist är det att bilaffärer aldrig är bra affärer men bor man som vi så måste man ha två bilar och inget mer att orda om den saken. På tisdag får vi hämta den, det enda som ororar mig är att den är en automat och det har jag bara kört en gång förrut (min modige svåger lånade ut sin en gång), men det ordnar sig väl det också.
Sedan så skrev jag årskrönika när mörkret lagt sig. Försöker ta almanackan och bara skriva av det som hänt under året. Inte särkilt komplett men ändå lite kom ihåg stolpar från året som gått. Rätt kul att bläddra i pärmen där krönikorna förvaras, underligt hur fort man glömmer allt. Egentligen borde jag spara tidningens årskrönika också ihop med dem så man får lite större händelser också, ja det ska jag göra!
Så vill jag bara visa det fina grenljus jag fick av mamma som "julblomma" på julafton. Det är så vackert att jag inte alls förstår hur jag ska kunna elda upp det. Jag menar vilken kväll passar det? Hon stöpte det i november och hon lovade ta med mig på kursen nästa år så jag kan göra ett nytt, så då kanske jag näns tända det någon gång... kanske...
Ha en fortsatt trevlig helg
/Karin
fredag 1 januari 2010

Välkommen 2010!

Godmorgon och Gott Nytt 2010 på er alla! Hur känns det såhär i årets första dag? Det är lustigt, barnen frågade igår och försökte förstå det här med ett nytt år och förstod väl inte riktigt känslan av att det gamla året lägger sig att dö, vad är det för skillnad mot en dag till en annan. De har lite rätt i det.
Vi hade inga planer att festa loss i år utan dukade upp en härlig tre-rätters middag hemma. Passade på att fövirra 6-åringen med att lägga fram dubbla bestick, det var ju fin middag! Vi blev fem runt bordet då min mamma kom på en sen inbjudan, det var så roligt och kocken uppskattade att få en till som berömde honom.
Raketerna blev uppskjutna lite tidigt för barnens skull men sedan höll 6-åringen nästan ända fram, han somnade av all vacker musik från Skansen och bars sovande upp strax efter 12.


Så nu är Champagnekorken poppad och uppdrucken och året är nytt. Hur är det med er- avger ni nyårslöften? Jag är lite emot det men känner samtidigt att det ger en nystart med ett nytt år. Det jag MÅSTE ta itu med är att röra på mig mera och gå ned i vikt och det har jag börjat med nu under jullovet. Resten av dagarna ska jag upp i de magiska 10000 stegen om dagen man ska gå enligt expertis. Och det var ju det bästa med att inte ha en stor fest inplanerad igår. Vi hann promenera, träffa nya grannar, åka skidor och tom prova sparkarna men det var lite för mjuk snö för det tyvärr. Så fortsätter nog den här dagen, med att skotta undan den snö kom kom igår kväll och leka ute med barnen. Göra iordning almanackorna, spara undnan foton på skiva och gå en lång promenad...
Ha en härlig dag!
/Karin