söndag 28 mars 2010

Helgen slut igen...

Önskar det hade varit sol men ack nej, grått och trist. Däremot har det sociala fått sig en välbehövlig dos i helgen, har träffat vänner och släkt. En kompis med dotter kom med snödroppar, de första jag sett iår- tusen tack! Var igår kväll och såg Sissela Kyle på Hjalmar Bergman teater, det var jättebra.
Nu börjar veckan igen, skönt med fyra dagar och sedan lång ledig helg igen, iallafall för mig maken jobbar som vilken vecka som helst.
Må så gott
/Karinlördag 20 mars 2010

Härlig vårdag

Efter att ha varit tyst på bloggen klämmer jag in två inlägg på en och samma dag, allt eller inget typ. Det är en härlig vårdag! Ett vårtecken är att jag tvättat bilen. Undrar vad jag ska åka i nu för så fort jag flyttar den en meter på grusvägen ser den lika illa ut som innan...
Det blåser fortfarande, bra! Och så har jag bakat, har hittat en fantastisk blogg med recept, den heter Bagarstugan och du hittar den här. Jag bakade hennes kanelkaka och den blev makalöst god. Trist, för jag skulle ju försöka röra på mig och äta mindre. Nåja, efter mindfulnessföreläsningen har jag tänkt att jag ska försöka vara närvarande och verkligen smaka på det jag äter istället för att hälla i mig samtidigt som jag tänker på annat. Tror att det inte krävs lika mycket då och jag hoppas bli mer måttfull. Verkar det logiskt? Eller så får jag ta en lååååång promenad när maken kommer hem från jobbet.
Bröden nedan var från Helénes bok "Bröd från Brunkenbergs bageri", det skållade havrebrödet- lite omgjort för jag hade inte linfrön hemma utan använde rågkross istället. Ett bröd som i orginal ska ha lågt GI vilket lät bra.
Nu till lunch får det bli tomatsoppa med nybakat bröd...
Ha en fortsatt trevlig helg
/KarinMånadsbild Mars

En mörk bild tagen nu på morgonen. Det har blåst ordentligt, laviner gick från taket inatt och idag sticker stenen upp i rabatten. Den där stenen brukar jag sitta på så det finns allt lite snö kvar där...
Sitter och vill att det ska fortsätta blåsa, vill få vårkänslor och inspiration till nya tag och få mera ork och lust till det mesta. Det jag gör just nu är att öva på att baka surdegsbröd. Försökte flera gånger få igång en surdegsgrund utan att lyckas. Var då ute och gick i söndags, gick förbi ett bageri och frågade om jag fick köpa lite surdeg av bagaren själv. Det fick jag! Och han gav mig råden att ALLTID väga ingredienserna, använda rena verktyg och hur mycket jag skulle mata det jag fick av honom. Följde hans råd, matade och oj vad det växte, fick hälla över i en ny bunke för annars hotade en översvämmning på bänken...
Så bakade jag dels ett recept ur Heléne Johanssons "Bröd från Brunkebergs bageri" och dels receptet från Buffé av Martin Johansson som har en blogg här. Båda recepten blev lyckade och goda. Nu matade jag en ny omgång igår kväll och skållade havregryn till ett nytt recept från Helénes bok och ikväll ska jag baka frallor som ska få jäsa i kylskåpet inatt och gräddas färska till frukosten imorgon. Som mycket annan god mat är det en planering som gäller... men just nu känns det här som något jag vill öva på. Ska gå en kurs i april med några jobbarkompisar och då kanske jag har lite mer på fötter att kunna fråga om. Kursen hålls av Ingrid på Englas skafferi som du hittar här.
Nu ska jag fortsätta baka och helgstäda huset, den delen av helgen återkommer aldeles för fort...
Må så gott /Karin

fredag 12 mars 2010

Tanke

Var igår på föreläsning i Mindfullness, blev riktigt inspirerad och känner att det borde vara något att lära sig mer. Om man kan förenkla det så är det ett förhållningssätt till livet, att vara i nuet, att inte ägna all energi åt att oroa sig för morgondagen eller grubbla över det som varit.
Då passade ett mail jag fick av svärmor in, hittade en videolänk till det på youtube som du kan se här.
I mailet stod såhär:
Sanningen: Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar. Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar.Detta är en sann historia. Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt experiment om perception, smak och människors prioriteringar. Man ställer frågan: "Lägger vi överhuvudtaget märke till skönheten i en vardaglig miljö vid en opassande tidpunkt? Stannar vi till för att uppskatta skönheten? Känner vi igen en talang i ett oväntat sammanhang? Hur många av oss går på fina koncerter och betalar dyra pengar för något vi inte har vett att uppskatta?" En slutsats i mängden: Om vi inte väljer att stanna till när en av världens bästa musiker spelar några av världens bästa stycken på ett av världens finaste instrument… HUR MYCKET ANNAT GÅR VI INTE MISTE OM?

Ja, det kan man ju undra...
Sedan så åt vi jättegod buffé och spelade bowling (jag låtsades bara för så dåligt har det aldrig tidigare gått) innan jag åkte hem till familjen igen. Imorgon ska vi på genrepet till melodifestivalen i Globen. Så jag hälsar god helg!
/Karin

onsdag 10 mars 2010

Vårtecken

Oj, plötsligt gick det många dagar och jag har inte varit ute på nätet alls. Vi har hunnit med magsjuka och efterföljande städning. Välbehövligt måste jag säga. Nu är alla friska igen och jag njuter av ett hyfsat städat hus. Solen skiner ute och jag känner livet lite komma åter, känns som jag kan uppskatta de små vårtecken som ändå syns... som bitvis torr asfalt när jag tar en promenad där solen värmer så mycket att vantarna får bäras på annat sätt än på händerna. Snön lossnade idag på logtaket så just nu kommer vi inte in med bilarna mer än halvvägs. Och jag som är lite nojig över så mycket snö på taken andas ut för varje tak som rensas en del. Men de sa på radion idag att om den här takten håller i sig tar det en månad att bli av med snön...
så det tar ett tag till innan man kan cykla på cykeln nedan.
Nu ska jag laga middag och sedan ta en tur runt hos er för att kolla vad ni har för er.
Må så gott
/Karin


tisdag 2 mars 2010

Jag är lessNu är jag less på vintern! Skottar och fryser, mer snö, mer snö och nu imorse -9 igen och snö överallt. Är inne och läser hos många av er och önskar jag kunde känna lust att ta mig för något men icke! Önskar jag finge gå i ide en månad och vakna upp när det börjat hända något.

Har sett vårteckensutmaningen, följ länken här och se hur långt våren kommit i olika delar av landet.

Vårtecken här hemma hos mig skulle möjligtvis kunna vara att jag inser att jag måste dra ned på maten och börja röra på mig om jag ska våga mig ut i sommar...

Må så gott!

Dags att borsta och spätta fram bilen...

/Karin