lördag 26 februari 2011

Brownies

Brownies

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Ca 25 stycken
Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme. Låt svalna något.
Tillsätt ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rör smeten jämn och slät.
Klä en form 20x 30 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Kan serveras med en klick grädde, men inget måste…

Jag hoppas på sol idag...

Tänk den dagen då pelargonerna blommar igen... Nåja, idag är det iallafall
runt nollstrecket så om bara solen sticker fram huvudet lite kan jag tänka mig en kopp kaffe ute i växthuset för lite ljusterapi.
Må så gott
/Karin

onsdag 23 februari 2011

Hemma igen... en överraskning


Nu är de hemma igen båda två. Måns ligger här och vilar ut sig, han är redan ganska pigg för han var klar ganska tidigt på dagen. Bakom honom (på deras favoritplats elementet) ligger Stubben... eller nej, det visade sig vara en Stubban istället. Vilken tur att vi åkte dit med dem nu innan det skedde en olycka! Vad paff jag blev... och sedan har vi fnittrat hela dagen, att våran lilla "kille" hade så pipig röst hade en helt naturlig förklaring!

Må så gott /Karin

Katter är bra underliga...

Det är visserligen länge sedan de var såhär små, men det är för mörkt att ta bra bilder på dem nu och att få dem stilla går bara när de sover... i en hög i den mörka soffan... ja, du fattar- det blir dåliga bilder det.

Nu har de matvägrat i flera dagar, typ sedan helgen. Jag har svansat runt dem och vi har bjudit på både det ena och andra men de har ratat tom slamsor av oxfilé (ja, de är lite bortskämda och jag är vek). Men IDAG när det är dags för kastreringen. Ja, nu är de minsann hungriga... så det både syns och hörs. Ska det vara nödvändigt?

Vill passa på att berätta hur det gick till förra gången vi kastrerade en katt...


Katten satt i bur i bilen , första gången för den eftersom den var en lösdrivande kattunge när den kom hem till oss en sommarnatt. Katten skrek i himlens sky (har du läst Kattresan lika många gånger som jag vet du hur det ser ut) och dottern (då 8år) undrar varför? Jag försökte förklara att den visste ju inte varför vi gjorde såhär, den kanske trodde vi skulle lämna bort den eller något annat läskigt. Varpå dottern vänder sig om och med ljuv stämma försöker lugna:


-Nejdå, det är ingen fara, vi ska bara kastrera dig...


Insåg att vi behövde prata lite om blommor och bin. Ha en härlig dag! /Karin
söndag 20 februari 2011

Badrumsrenovering...

Det började med att vi skulle byta badrumsskåp.... nu har maken plockat ut precis ALLT ur vårt lilla duschrum och börjat måla. Nya badrumsmöbler, toalett och handfat väntar i matsalen på att få flytta in och jag har köpt ljuslyktor som jag sneglat länge på (jag står för väsentligheterna och maken för slitet- rättvist eller hur?!). Låter som jag legat på latsidan när han sliter men jag har varit städerska, kock, hunsat med barnen och kuskat runt- fixat färg och annat som han behövt. Nu tar vi söndag och hoppas kunna flytta in igen efter nästa helg.
Må så gott
/Karinfredag 11 februari 2011

Det börjar gro...


Kronärtskockorna har börjat gro. Väntar på att få så mer.... tomaterna är dem som hägrar och jag tror de ska få gå i jorden på söndag. I matsalen ser det lite underligt ut, pelargonsticklingar under plastpåsar i fönstret och en toalett på golvet. Ja, det började med att vi behövde byta ett skåp i badrummet och det ena ledde till det andra... Så nu ska vi köpa färg och måla, byta handfat och toastol och skåp. Varför inte?

Ute har det blåst och yrt snö i mängder, hade strömavbrott knappt 5 timmar mitt på dagen, då var det skönt att ha vedspis när det var dags att laga lunch. Katterna går bara ut när de absolut måste, sedan vill de bara ha lugn och ro inne i stugvärmen. Svårt att få bra kort på dem, vi måste nog träna lite...
Ha en trevlig helg
/Karin

måndag 7 februari 2011

Hur gör ni?


Ser många fina stylade bilder på bloggar när det planteras om... här hos mig blir det kaos. Jord kryper in överallt för det är massa saker som måste fixas och jag "glömmer" tvätta händerna emellanåt. Idag resulterar det i att jag fick städa ett köksskåp extra, välbehövligt men ändå...
Är hemma med sjuk dotter idag och passade då på att ta de sista pelargonerna när nästa jordpåse var upptinad och jag hade tid. Så nu ser det såhär fint ut överallt, sticklingar under plasthätta. Njae, snyggt är det inte men som jag tidigare sagt ser jag bara fägringen som hägrar i sommar...

Igår såddes chili i två sorter så nu har min favorit i vårsådden kommit fram igen. Den här strilen är super till att vattna med.

En pelargon såg nästan uppstammad ut så den fick fortsätta vara det, klippte bara in den. Hittade ingen vettig pinne att binda den emot så ängeln jag köpte på rean får vara lite stöd sålänge.
Nej, nu har dottern tittat på TV en god stund så nu tar vi fram Alfapet istället....
Må så gott
/Karin

fredag 4 februari 2011

Hur mycket frö får man köpa? ;-)Häromdagen strålade solen på växthuset och de ännu tomma pallkragarna. Inser när jag inventerar mitt frölager; egenplockade fröer, nyköpta och några gamla påsar i en salig blandning att nu får det nog vara nog... Skapat mig en lista över när och hur de ska sås för att få någon rim och reson i det hela. Vågade mig också på att räkna ut hur mycket jag kostat på fröerna iår, en 500-lapp totalt. Sista beställningen anlände idag från Gardenhome som hade fraktfritt vid frököp...
Men då borde jag väl ha så jag klarar mig kan jag tro. Fast med tanke på att mamma och jag planerat en tur till Nordiska trädgårdar 26/3 så finns väl risken att jag akut får bygga en ny pallkrage eller två... I helgen ska pelargonerna planteras om och sticklingar sättas på tillväxt. Nu i drömstadiet av växtåret existerar inga ogräs, liljebaggar, bladlöss, alltför regnig eller torr sommar. Nu är allt en underbar fägring, det är härlig egenskördad mat på bordet och sommaren är lång och ljuvlig... med många tillfällen till att njuta av livet.
Jag lever på hoppet och njuter av fredagskvällen med barnen och taco. Må så gott
/Karin