måndag 25 april 2011

Annandag Påsk

Sista dagen på denna härliga påskhelg. Kommer lite lunchbesök idag så jag gick ut och plockade en "mormors-bukett". Ett starkt minne av min mormor är just att hon plockade buketter av vitsippor och pärlhyacinter. Iår fick det flytta hem lite nytt påskpynt, har inte så mycket av den varan (om man jämför med jul hihi) men de här fina figurerna från Guldfynd kunde jag inte motstå.
Må så gott
/Karin

söndag 24 april 2011

En mysig påsk!





Tusen tack för en trevlig påskafton hos makens bror, fru och barn! Mätta och dästa for vi hem efter en dag med trevligt sällskap, kubb, fiske och god mat! En underbar helg! Må så gott

/Karin

tisdag 19 april 2011

Glad Påsk

Hoppas Du får en härlig påskhelg! Här ska ätas ägg och grävas rabatter, umgås med nära och kära och helst hinna slappa lite också. Hoppas att meterologerna har rätt om vädret så man kan fylla på med ljus och D-vitamin.
Stora kramar till Dig
/Karin

söndag 17 april 2011

Take the time...

Nu har nästa projekt dragits igång! Runt uteplatsen ska det bli rabatter, en i mest skugga där det ska bli Hostor och daggkåpa. En större med perenner i rosa/vitt/blått (ingen ny uppfinning jag vet men det är snyggt...). I hörnen tänkte jag mig en rosbuske som får återkomma och i gruset framför uteplatsen ska det också få växa upp rosor. Gäller att hitta några som gillar läget, blåsigt och utsatt. Så vi har grävt, alla i familjen har hjälpt till faktiskt. Idag tog vi itu med gången som ska leda upp till trappen, inte helt enkelt att räkna ut med de stenar vi hade men nu är det bestämt hur det ska bli och grässvålen är borta (fyller igen hål lite här och var). I växthuset har det fyllt på sig, hur ska allt få plats? I zinkkrukan ska jag prova en variant med flera sorters pelargon och en fuchsia. Hoppas det tar sig och blir sådär överdådigt som jag ser framför mig i fantasin.

Det gäller att stanna upp och se det vi hinner och inte bara listan "to-do", så sonen och jag lekte med färg och schabloner på eftermiddagen. Ha en bra påskvecka!

/Karin

onsdag 13 april 2011

En "må-bra-dag"


Är alldeles för "speedad", har jättesvårt att slappna av, sover dåligt och känner mig allmänt stressad. Därför tog jag mig en ledig dag idag där jag "bara" skulle göra sådant jag känner att jag mår bra av. Började dagen med kaffe framför en film jag kunde utantill, sedan gick jag en promenad och hade hoppats att handelsträdgården skulle vara öppen, men icke.

När jag kom hem städade jag växthuset och möblerade så att det bara är att bära ut frösådderna när det är dags. Ställde fram penseerna jag planterat tidigare på trappan tillsammans med björkkvistarna som börjat slå ut. Allt det frömjölet vill jag inte ha i mitt städade växthus!

När resten av familjen kom hem for vi till Lindesberg och jag hävdade mitt behov av plantor så vi tog en kort visit till Plantmarknaden, tyvärr öppnar de inte utomhus delen förrän på lördag men jag köpte sättlökar och Ranunkelrötter. Så badade vi på Energikällan, köpte pizza och for hem. Känner mig skönt trött och slö= Mission completed!

Jovisst ja, handlade på torget i Linde några penseer till, för i och med att jag tittar runt på många olika bloggar så inspireras man ju...

Här har Hanna i sin blogg Sjarmerende gjenbruk visat på själhäftande spetsremsor och i bloggen Trädgårdsflow hade Charlotte en underbar bild på penseer i konservburk så jag gjorde min kombination av dem.

Summa summarum så har jag haft en bra dag och det känns som den gjort nytta även om det är en bit kvar till min vanliga energinivå. Må så gott!

/Karin



söndag 10 april 2011

Äntligen!

Klockan 18 var vi fortfarande ute, hade grävt en ny rabatt och städade två rabatter från vissna stjälkar och blad. Det är det här jag väntat på, att kunna vara ute, ytterdörren stod öppen för det var så varmt ute fortfarande. Vi grillade korv till middag och kände verkligen en ny årstid när jag såg en mygga och ett stilla regn började falla. En stilla undran, varför äter sorken rosor med taggar men låter blir allt ogräs bla maskrosor lät de vara fastän de tom är ätbara för oss? Ha en skön start på veckan /Karin


fredag 1 april 2011

Åhnej!!!!!!!!

Runt min stolthet i rabattväg hittade jag idag spår... av sork!!!! Jag gissar att alla mina inköpta och nedpetade lökväxter har hållit herr och fru sork vid liv i vinter och jag är mer än nådigt sur! Så gissa någon som berömde lilla fröken katt som kom bärandes på en sork! Det lustiga i det hela eller hur man nu ska se det, Stumpan som fångat sorken satte sig på pass igen och dök snart efter en ny (som dock slapp undan), Måns som inte fångat den, fräste- bar iväg och åt upp sorken. Vilken arbetsfördelning va?! Ja, jag njuter av bilderna på rabatten från förra året och planerar att ordna en vindsnurra för det är det enda jag känner till som påstås kunna skrämma iväg sorkar en bit, hoppas jag skrämmer dem i närheten av kattfröken! Imorgon ska jag stå på loppis i Frövi, i församlingshemmet 10-14 är det loppis på enbart barnsaker typ kläder, böcker, leksaker etc. Del av försäljningen går till Barncancerfonden så har du vägen förbi så titta in, handla eller ta en fika för det kommer det också att finnas! Ha en trevlig helg /Karin (korten är tagna våren 2010)