lördag 19 maj 2012

åh, jag bara njuter av hennes röst!
Ha en go´helg
/Karin

torsdag 17 maj 2012

Strawberry fields

 Ja, inte är det snyggt med markplast men praktiskt! Nu är jordgubbsplantorna satta och tyvärr blir det troligen ingen skörd att tala om eftersom de är satta så sent. Har läst mig till att man ska förnya sitt land vart 3-4 år och helst plantera dem på hösten för att inte missa någon skörd. Så det är min plan i framtiden!
Däremot hade vi mängder av jordgubbar i frysen så nu har vi kokat en ny sats sylt till lunchens pannkakor.
Fick mig att tänka på när sonen hade en kompis här, när jag tog fram jordgubbssylt strålade han upp och sa att det var det bästa han visste! Men när han skulle ta en slev undrade han vad det var i? Jag svarade jordgubbar för det var hela sådana i sylten- då ville han inte ha för det gillade han inte...
Må så gott
/Karin

fredag 11 maj 2012

Först var jag sur att det regnade men sen...

 insåg jag att vilken tur att jag inte hunnit ösa alla pallkragarna fulla med jord, för se så dålig dränering jag ordnat. Nu måste jag bara tömma den här och öppna upp nedåt, i de andra ligger "bara" lite gödsel att fösa åt sidorna och fixa. Med andra ord är markduk under hela pallkragen ingen bra idé, jag tänkte mer på ogräsrisk än översvämning...
När jag skulle fotografera Kungsängsliljan som slagit ut höll två Liljebaggar på att göra flera liljebaggar! Numera gör de ingenting för de är mosade! Och så har jag strött Myrr under liljorna i den rabatten så lite trädgårdsgöra blev det idag fastän det regnade.
Må så gott
/Karin

tisdag 1 maj 2012

Hallonmums

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
2 msk mjölk/gräddfil/youghurt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl frysta hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, olja och "mjölk". Vänd ned de torra ingredienserna. Klä en ugnsform 20x30 cm med bakplåtspapper och häll smeten i den. Fördela de frysta hallonen över. Grädda i ugn i 20-25 min. Ta ut och låt svalna.

1 dl färska/tinade hallon
25 g smör
100 g philadelfiaost
2 dl florsocker
+ kokosflingor

Mosa hallonen i en finmaskig sil, släng kärnorna och spara moset. Smält smöret och blanda med hallonmoset. Vispa ned philadelfiaost och florsocker, bred över den avsvalnade kakan. Toppa med kokosflingor och skär i rutor.