onsdag 27 juni 2012

En allmän pysseldag...

 Hos Växthusmadam fick jag inspiration, att skriva med pensel är inte min starka sida men jag tycker om det ändå. Maken undrar om man inte fattar ändå att det är en köksträdgård men jag gillar lite pynt...
Örterna var tvungna att flytta sig och jag har ingen riktigt bra plats till dem så de får bo i kärl sålänge, hoppas det går bra. Fram tills nu har de stått i krukor nedsänkta i en rabatt och krukorna var aldeles för små.
Plommonträd är planterat, ett Victoria Pixie vilket ska innebära att det inte blir fullt så stort, ger frukt tidigare och är härdigare än vanliga Victoria. Hoppas att det tar sig och trivs med blodnävor under.,
 Ute börjar pionerna slå ut, de gammeldags röda bondpionerna har blommat över men nu kommer de stora doftpionerna, helt enkelt underbart!
Jag fortsätter njuta av semestern trots att vädret inte är på topp. Nu väntar det sista lasset grus att spridas ut och försöka minska lervällings tendensen vid parkeringen. Må så gott
/Karin

onsdag 20 juni 2012

Kökstrådgården klar...

 Eller, jag hittar säkert på något mer i den men just nu är allt på plats som jag vill ha det. Grsuet ligger runt pallkragarna, staketet fram mot parkeringen är uppe (grannen kom med en klok kommentar -eftersom vi köpt staket färdigt på extrapris- ni köpte väl en extra till när ni backar in i den första gången? Inte har vi någon extra... klantigt av oss...). Staket är det bara framåt, åt två sidor är det sedan syrenskott planterade, de flesta verkar ha klarat det hittills och åt ett håll sitter en blivande häck av vresrosor. Jag inser attt det kommer ta typ 15 år innan det ser ut som min inre bild men man tager vad man haver sa Cajsa Warg och försöker göra det bästa av det.


 Inne i växthuset blommar tomater och några små är på väg, en gurka har vi ätit men gruskplantorna fick en hård start så jag har nya på gång. Och äntligen är det trevligt att se ut genom fönstren på resten av köksträdgården.
Må så gott!
/Karin

tisdag 19 juni 2012

Hundvakter...

 Var vi i lördags hemma hos min mamma som skaffat sig en ny sambo. Hon är 9 veckor av rasen Saluki och heter Schamziin. En liten glad, pigg och "naggande" god tjej som inte hade några problem med att vara med oss men gissa om hon blev överlycklig när matte kom hem. Inga tvivel om vem hon gillar mest!
 Passade på att gå runt och njuta av mammas fina trädgård mellan skurarna. Här en del av hennes rabatt runt en pergola.
 Härligt med stora vattendroppar på växterna efter lätt regn. Saluki gillar inte regn och första promenaden fick jag bära ut lilla fröken i trädgården, hon vägrade gå av den torra förstugkvisten.
Här hemma har inte många kort tagits för allt har sett ut som en byggarbetsplats med grus, stolpskor och betong överallt. Men igår blev det mesta klart, nu saknas ett par gruslass till för parkerinsgplatserna men äntligen är min köksträdgård klar! Blir bara vädret hyggligt ska jag ut och leka med kameran idag mellan ogräsrens, det är ett eftersatt kapitel när man är i byggfarten och då passar de där på- ogräsen att växa extra mycket...
Må så gott
/Karin