måndag 3 september 2012

Det är en djungel...

 Köksträdgården har växt mig över huvudet, ffa solrosorna och krassen är som snår att ta sig fram genom. Men oj vad det har växt! Potatisen är uppäten, jättegod och bra skörd blev det men mandelpotatis blir det inte nästa år- helt hopplös att koka den bara går sönder!
 Sallad klarade vi oss med 3 rader, jag trodde man behövde så om efter ett par veckor men samma salladsplantor har vi ätit av hela sommaren. Först nu är den röda plocksalladen lite besk i smaken, men nu är det dags att städa i pallkragarna iallafall.
 Solrosorna är underbara nu som bakgrund, de lyser verkligen upp. Ganska lagom höga blev de förutom en som drog iväg mot himelen, den står i en pallkrage och det måtte ha varit ordentligt med hästgödesl i dess hörn...
 3 sorters lök, gul, röd och silver. Bra skörd men inget att spara på utan vi äter för fullt nu.
Och en sort jordgubbar ger fortfarande skörd, hade det nu varit en härlig sommarvärme hade vi nog fått mer men de gubbar som mognar är fantastiska. Ostara heter sorten. Den och en sort som heter Salsa men var tidig var årets nyinköp och jag tänker utöka till två pallkragar nästa år av jordgubbar.
Just nu är jag hemma pga förkylning tillsammans med tillika förkyld dotter. Samlar kraft över en god bok och en kopp thé och hoppas ha ork och tid att ta itu med köksträdgården i helgen. Måste försöka plocka frö och sammanställa skörden i ord och bild i växthuset.
Må så gott
/Karin