tisdag 1 maj 2012

Hallonmums

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
2 msk mjölk/gräddfil/youghurt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl frysta hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, olja och "mjölk". Vänd ned de torra ingredienserna. Klä en ugnsform 20x30 cm med bakplåtspapper och häll smeten i den. Fördela de frysta hallonen över. Grädda i ugn i 20-25 min. Ta ut och låt svalna.

1 dl färska/tinade hallon
25 g smör
100 g philadelfiaost
2 dl florsocker
+ kokosflingor

Mosa hallonen i en finmaskig sil, släng kärnorna och spara moset. Smält smöret och blanda med hallonmoset. Vispa ned philadelfiaost och florsocker, bred över den avsvalnade kakan. Toppa med kokosflingor och skär i rutor.

2 kommentarer:

  1. Mmmmmm.....det där måste jag prova. Jag älskar hallonsmaken...det är sommar det!
    Hoppas att allt är väl med dig.
    Ha det gott i solen!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  2. ...skulle bara fråga....
    Satsen är inte för "vanlig" långpanna eller...?
    Då gör man kanske dubbel sats, vad tror du?
    :o)

    SvaraRadera