tisdag 22 december 2009

Het honungssill

Tänkte slänga in ett recept till som man precis hinner med...
2-3 burkar urvattnad inläggninssill (á 420g)
1 chilifrukt (ex. jalapeno)
1 litet knippe färsk spenat (50g)
½msk socker
1 lime (skal och juice)
½ dl honung
2 dl matyoghurt
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 vitlökssklyfta
½ tsk salt, 1 krm peppar
grön tabasco

Skär sillen i bitar. Kärna ur och skär chilin i mindre bitar. Mixa chili, spenat och socker i matberedare.
Skölj lime, finriv skalet och press juicen. Blanda det med chilipastan. Rör ned honung, yoghurt, majonäs och gräddfil.
Skala och finhacka vitlöket. Rör ned deni såsen, smaka av med sat och peppar och några stänk tabasco. Vänd i sillen och ställ kallt minst 1-2 dagar.
(ur en Buffé tidning 2005)

Den får en mystisk grön färg..
så ser man sonens kvällspyssel. Vi skulle göra apelsiner och då blev det en glad, en sur och en mittimellan...

God kväll
/Karin

1 kommentar:

  1. Hej hej... vill bara önska dig en alldeles underbar jul & ett riktigt gott nytt år! Kram kram.

    SvaraRadera