måndag 15 februari 2010

Loppisfynd

Var på loppis tidigare och hittade en ljusstake som jag sett att många andra skaffat och målat vit. Gjorde detsamma (efter att ha rensat och limmat om den) och bytte saker på skänken till lite vårlikt. Vänta bara tills vitsipporna och pärlhyacinterna blommar, då ska de få sitta i den lilla vasen. Just den kombinationen är för mig min mormor för det plockade hon in varje vår. Passar bra att sätta dem i en vas jag fått av just henne då... Men ett tag kvar tills dess.
Den lilla porslinsfiguren under glasklockan är ett annat minne. Den var en av ett par likadana figurer som såldes på auktion när jag var liten. Jag ville så gärna ha dem men de blev för dyra. Min pappa gick och pratade med dem som köpt dem och fick köpa den ena för 25 kr. Extra värdefullt för min pappa gick bort 1979 och jag har inte så många egna minnen av honom.
Imorgon hoppas jag barnen är friska nog för skolan igen för nu saknar jag jobbet!
Må så gott
/Karin

4 kommentarer:

  1. Vad fina minnen.. Visst är ljusstaken fin, jag har en likadan.

    kram Mia

    SvaraRadera
  2. Det är härligt med minnesmärken från dem som en gång var en del av vardagen.....
    Tänk att du ska till Globen, voav så häftigt! :o)
    Jag gillar Darins ljuva röst, hoppas att han fått en riktigt bra låt. Då blir han nog vass!
    Vi får se......;o)
    Ha det gott!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Visst är det vardagslyx (även om det är på en helg) att få träffa sina vänner! Det ger så mycket energi som man kan leva på ett bra tag. Gamla vänner är det så enkelt med. Någon som känner en presic som man är och inte behöver man förklara sig...Underbart!

    Ha det gott!
    Emelie

    SvaraRadera
  4. Härliga loppisfynd! Jag är så loppisfyndarsugen, men alla loppisar är så utplockade här.. hoppas att folk börjar rensa lite mer därhemma!

    SvaraRadera