torsdag 5 augusti 2010

Vad mycket kul det finns att göra...

Läsa: En lisa för själen av Eva Robild och Annika Christensen (läs mer om den här och här på deras bloggar) och idag kom nya numret av Lantliv, perfekt sällskap i växthuset.
Prova igen att gjuta betong, de små hjärtana i isformen blev OK men det fina fatet jag såg fram emot sprack och ligger nu i tusen bitar. Bara att prova igen...
Och tappa upp svartvinbärslikören, den första av 4 olika sorter vi stod och blandade i helgen efter recept i Sannas likörbok. Den här som redan är klar kommer att bli perfekt när vinterkylan är som värst- vad kan då vara bättre än ett glas "sommar". Om den nu räcker så långt, den är riktigt god!
Franskt vinbärsvin
1½ kg väl mogna svarta vinbär
2 l rödvin
1 3/4 kg socker
2½ dl konjak
Skölj bären och krossa dem grovt. Häll på vinet och låt stå övertäckt i 48 timmar.
Passera genom sil och tillsätt 900g socker/ liter saft. Koka upp under omrörning och låt koka i 5 minuter. Låt kallna. Sila och tillsätt konjak under omrörning. Förvaras i väl förslutna flaskor.
Men i helgen planerar vi att gå på auktion i närheten. En klassisk gårdsauktion, enligt mig det roligaste där det ju finns ett helt hem och därför en massa olika ting. Vem vet kanske kan det locka svåger och svägerska hit... ;-)
Må så gott
/Karin

3 kommentarer:

  1. I dag har jag också haft en gjutar dag. Hoppas att det håller i hopp//Britt

    SvaraRadera
  2. Ja, visst finns det så mycket underbart roligt att göra! Särskilt om man är ledig! Har firat de sista timmarna av min ledig helg genom att måla ett bord.
    Betong är lurigt, man får göra flera av samma på en gång och hoppas att någon av dem inte spricker..

    SvaraRadera