måndag 23 augusti 2010

Vad får man om...


man tar en korg äpplen...
och en massa disk...
jo, knappt 3 kg äppelmos! Mums på gröten, men måste nog göra om alltihop ikväll för sedan kommer blåsten och då har vi väl inga äpplen mer.
Må så gott
/Karin

torsdag 19 augusti 2010

Nu är familjen komplett

Låt mig presentera vår nye familjemedlem; "Stubben". Vi hämtade hem honom igår kväll och det var inte helt problemfritt att fösa ihop honom och Måns. Men nu äter de från samma tallrik och slåss bara lite då och då...
Om Måns är världens gosigaste och kelsjuka katt är Stubben den mjukaste i pälsen. Så nu vill vi ha honom lika mysig att ha i knät och sedan att han ska trivas förståss.
Nu återgår jag till vardagssysslan, stoppa barn i säng. Skolan började igår och nu måste rutinerna komma i ordning.
Må så gott
/Karin

måndag 9 augusti 2010

Härlig helg!


Att blogga har sina fördelar! Det lyckades med att locka hit svåger och svägerska med son att komma hit och umgås med oss. Vi hann med auktion (nytt bord till växthuset blev det), kräftskiva (SLURP!) och en tur till Bodaborg i Karlskoga. Har inte skrattat så mycket på länge, hade så kul!
Idag var en ny arbetsvecka igen och så kom min nya kamera på posten. Den modellen jag hade finns inte mer så jag fick en Sony Alfa 500L. Nu väntar jag på att batteriet ska bli laddat och imorgon ska här lekas!


Himlen var så vacker efter regnet (ingen kamera ute idag), lillkameran fick komma ut men det var fler än jag som var ute och beundrade... myggorna svärmade i mängder med kompisarna knotten.

Må så gott/ Karin

torsdag 5 augusti 2010

Vad mycket kul det finns att göra...

Läsa: En lisa för själen av Eva Robild och Annika Christensen (läs mer om den här och här på deras bloggar) och idag kom nya numret av Lantliv, perfekt sällskap i växthuset.
Prova igen att gjuta betong, de små hjärtana i isformen blev OK men det fina fatet jag såg fram emot sprack och ligger nu i tusen bitar. Bara att prova igen...
Och tappa upp svartvinbärslikören, den första av 4 olika sorter vi stod och blandade i helgen efter recept i Sannas likörbok. Den här som redan är klar kommer att bli perfekt när vinterkylan är som värst- vad kan då vara bättre än ett glas "sommar". Om den nu räcker så långt, den är riktigt god!
Franskt vinbärsvin
1½ kg väl mogna svarta vinbär
2 l rödvin
1 3/4 kg socker
2½ dl konjak
Skölj bären och krossa dem grovt. Häll på vinet och låt stå övertäckt i 48 timmar.
Passera genom sil och tillsätt 900g socker/ liter saft. Koka upp under omrörning och låt koka i 5 minuter. Låt kallna. Sila och tillsätt konjak under omrörning. Förvaras i väl förslutna flaskor.
Men i helgen planerar vi att gå på auktion i närheten. En klassisk gårdsauktion, enligt mig det roligaste där det ju finns ett helt hem och därför en massa olika ting. Vem vet kanske kan det locka svåger och svägerska hit... ;-)
Må så gott
/Karin

måndag 2 augusti 2010

Jag är en klant!

Gissa någon som lämnat sin fina kamera ute i regn nu när det kom 60mm häromdagen...
undertecknad, javisst! Tur att det togs en extra försäkring när den köptes i höstas och enligt försäkringsbolaget kommer jag att få ut en ny kamera, alltså inte ens värd att laga. Så urbota dumt och trist! Och klantigt!!!
Så då tog jag mig en tur med den lilla kameran och njöt av kvällen istället, tomaterna börjar växla färg och luktärtorna doftar fantastiskt (ska komma ihåg att ha dem vid köksdörren även nästa år så man får känna doften på väg till och från jobbet).Lite pyssel hann vi med nu på kvällen också, den sista betongen lades under växthuset (blev lite över så jag exprimenterade lite... får ni se sedan), den spruckna glasrutan i växthusdörren byttes till en hel och så barkade jag av en av stubbarna som goé grannen kom med häromkvällen. Han visste inte vilken jag ville ha så jag fick tre att välja på. Vad den ska bli? Jo, soluret ska stå på den när den nu är barkad ska den lackas och sedan placeras ut i köksträdgården.
Nu är det dags att ta itu med kvällens brottningsmatch- barn som har sommarlov vill sällan gå och lägga sig- mamma som ska upp och jobba vill ha kväll... ja, ni fattar scenariot va!?
Må så gott
/Karin