lördag 4 juni 2011

Rabarbersaft

Rabarbersaft

3kg rabarber skivas

4 citroner skivas

4 liter kallt vatten

50g vinsyra

Blandas och låt stå i 2 dygn.


Sila och rör ned3/4 kg socker/ liter saft.

Njut !

3 kommentarer:

  1. Vilket bra recept. Passar mig perfekt precis nu när jag i dagarna har gått och tänkt på att göra lite rabarbersaft men inte kommit igång. Tack för inspirationen!!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det låter svalkande och gott! Utan att kokas alltså? Ungefär som när jag gör flädersaft. Det får vi nog pröva. Men man får inte dricka för mycket rabarbersaft om man har anlag för njursten...

    Försommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  3. Härliga sommardagar nu! Vilken snygg duk du har på bordet under rabarberbyttan!

    Har sett att en del som har problem med kommentarerna rekommenderas att kolla att rutan "fortsätt vara inloggad" INTE är förbockad när man loggar in på Google. Pröva om det fungerar... Själv har jag inte haft problem att skriva kommentarer (än i alla fall, är bäst att tillägga...).

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera