torsdag 10 december 2009

10 december


(bild: recept.nu)
Leilas smaksatta ischoklad
Ingredienser
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
100 g kokosfett

Tips på smaksättningar:
Ischoklad med apelsin:1 tsk rivet apelsinskal
Ischoklad med krossade kaffebönor:1 tsk krossade kaffebönor
Ischoklad med kardemumma:½ tsk nymald kardemumma
Ischoklad med pepparmynta:Pepparmyntsolja efter smak (man hittar den på apoteket).
Receptet ger ca 70 st.

Gör så här
1. Hacka chokladen fint.
2. Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt chokladhacket.
3. Rör blandningen slät och smaksätt 1/4 av smeten åt gången (se variationer i tipsrutan).
4. Häll smeten i en kanna med liten pip och fyll små konfektformar.
5. Ställ formarna kallt.

Provade förra året att smaksätta ischokladen och tyckte framför allt att den med apelsin blev kanon. Är inte så förtjust i riktig ischoklad men med smak så...
Idag var 6 stycken på mitt jobb sjuka så det var smått kaotiskt, men det blir kväll även en sådan dag och imorgon är en ny.
Ha de´
/Karin

2 kommentarer:

  1. Jisses vad sugen jag blev på att göra ischoklad... får bli helgens pyssel :) Trevlig helg!

    SvaraRadera