må så gott
/Karin
200 g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl lingonsylt
1 dl lingonsylt
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl rostade solroskärnor
Garnering:
1½ dl Kesella vanilj
kanel
frysta lingon + ev blad
Ugnen 175 grader. Smölt smöret i en 2 l kastrull, ta den från spisen och rör ned sockret, vaniljsocker, kanel och lingonsylt. Rör ned ett ägg i taget och sist mjölet blandat med bakpulver och solroskärnor. Häll i smord, bröad form (24cm). Grädda i nedre delen av ugnen35-40 min. Låt kakan kallna. Bred över Kesella och sikta kanel i form av ett hjärta. Garnera med lingon och blad. (Ur Arlaköket 2003)
Herman morotskaka
Herman morotskaka
2,5 dl socker
3 ägg
3 ägg
1½ dl matolja
3 dl finrivna morötter
3½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g gorvhackade nötter
2 tsk kanel
½ tsk riven muskotnöt
Glasyr:
100 g avsvalnat smält smör
100 g avsvalnat smält smör
200 g Philadelfiaost
1½ dl florsocker
1 tsk vanlijsocker
Skal och saft av en ½ citron
Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan matoljan droppvis medan du vispar.Rör i finrivna morötter och 1½ dl Herman. Blanda resten av de torra ingredienserna i en skål vid sidan och rör sedan ihop allt. Häll i smord bröad form (24cm). Grädda nederst i ugnen i 175 grader ca 50 min. Känn så kakan inte är kladdig i mitten. När kakan kallnat brer du på glasyren ovanpå och runt om. Ställ gärna kakan i kylen 1 timme innan du serverar den.
Hei, Karin! Takk for hyggelig hilsen:) Ååå, dette så godt ut! Så flink du har vært!! Baket og ryddet og gjørt det så koselig for dine gjester!! Det ser jo så koselig ut!! Dere hadde sikkert en toppem kveld!
SvaraRaderaKlem Anette:)
Å vad mycket gott!! Måste prova , tack för recepten!
SvaraRaderaKraaaam