100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
2 msk mjölk/gräddfil/youghurt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl frysta hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, olja och "mjölk". Vänd ned de torra ingredienserna. Klä en ugnsform 20x30 cm med bakplåtspapper och häll smeten i den. Fördela de frysta hallonen över. Grädda i ugn i 20-25 min. Ta ut och låt svalna.
1 dl färska/tinade hallon
25 g smör
100 g philadelfiaost
2 dl florsocker
+ kokosflingor
Mosa hallonen i en finmaskig sil, släng kärnorna och spara moset. Smält smöret och blanda med hallonmoset. Vispa ned philadelfiaost och florsocker, bred över den avsvalnade kakan. Toppa med kokosflingor och skär i rutor.
tisdag 1 maj 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmmmmm.....det där måste jag prova. Jag älskar hallonsmaken...det är sommar det!
SvaraRaderaHoppas att allt är väl med dig.
Ha det gott i solen!
Kram Kicki
...skulle bara fråga....
SvaraRaderaSatsen är inte för "vanlig" långpanna eller...?
Då gör man kanske dubbel sats, vad tror du?
:o)