fredag 12 mars 2010

Tanke

Var igår på föreläsning i Mindfullness, blev riktigt inspirerad och känner att det borde vara något att lära sig mer. Om man kan förenkla det så är det ett förhållningssätt till livet, att vara i nuet, att inte ägna all energi åt att oroa sig för morgondagen eller grubbla över det som varit.
Då passade ett mail jag fick av svärmor in, hittade en videolänk till det på youtube som du kan se här.
I mailet stod såhär:
Sanningen: Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar. Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar.Detta är en sann historia. Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt experiment om perception, smak och människors prioriteringar. Man ställer frågan: "Lägger vi överhuvudtaget märke till skönheten i en vardaglig miljö vid en opassande tidpunkt? Stannar vi till för att uppskatta skönheten? Känner vi igen en talang i ett oväntat sammanhang? Hur många av oss går på fina koncerter och betalar dyra pengar för något vi inte har vett att uppskatta?" En slutsats i mängden: Om vi inte väljer att stanna till när en av världens bästa musiker spelar några av världens bästa stycken på ett av världens finaste instrument… HUR MYCKET ANNAT GÅR VI INTE MISTE OM?

Ja, det kan man ju undra...
Sedan så åt vi jättegod buffé och spelade bowling (jag låtsades bara för så dåligt har det aldrig tidigare gått) innan jag åkte hem till familjen igen. Imorgon ska vi på genrepet till melodifestivalen i Globen. Så jag hälsar god helg!
/Karin

1 kommentar:

  1. Oj, tack för att ni delade med er av det klippet. Det var ett spännande experiment. Tål att tänkas på.

    :)

    SvaraRadera