tisdag 29 juni 2010

Drömgod bärpaj med citron och jordgubbar

Blev bjuden på denna supergoda bärpaj av en kompis. Hittade receptet bland annat här. Efter att ha skördat jordgubbar idag ska vi bjuda svåger och svägerskan på den idag när de kommer hit med sonen som ska få prova på att bo hos oss några dagar.

Drömgod bärpaj med citron
Pajskal:
2 ½dl mjöl
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör

Arbeta ihop och tryck ut i en rund form (ca 26 cm i diam) med löstagbar kant.

Vispa 3 ägg och 2 dl socker pösigt. Tillsätt skal och saft av 1 citron och ½ dl mjöl.
Häll citronkrämen i pajskalet och grädda i 200 grader i 10-15 minuter. Krämen kan gärna vara lite lös när den tas ur ugnen, den blir fastare i konsistensen när den svalnar. Går att göra dagen innan och dekorera när den ska serveras.

Täck pajen med valfria bär, pudra med florsocker och servera med lättvispad grädde.

Här är kattunge nr 2, den är nu 2 veckor precis och blir ordentligt ompysslad eftersom det bara blev en i årets kull. Handen ovanför mamman är den stolta blivande hussens. Kattunge nr 1 (som dottern tingat i en annan kull) är nu 6 veckor och stört omöjlig att ta kort på...
Må så gott
/Karin

3 kommentarer:

  1. Å gud så gott och så söt kattunge!

    kram Mia

    SvaraRadera
  2. Så söt liten parvel! Tyvärr är jag allergisk mot katter, men foton kan man ju alltid titta på!

    SvaraRadera